Monday, March 5, 2018
YIHR

Lajme


yihr

THIRRJE PËR APLIKIM – Pjesëmarrje në Nismën “E Kaluara Vazhdon”

A mendoni se dallimet se si e shohim të kaluarën janë të pashmangshme? A doni të mësoni më shumë dhe të njihni perspektiva të reja të asaj që na ka ndodhur? A mendoni se ka mite që duhet të zbulohen? [...]

March 5, 2018 Lajme

Reagim i YIHR-KS ndaj dekorimit të Rrustem Mustafa nga Presidenti i Kosovës

 Shkurt 2018 Institucionet kosovare vazhdojnë të nderojnë kriminelët e luftës Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) denon vendimin e Presidentit për dekorim me Medalje Presidenciale Jubilare komandatin e Zonës Operative të Llapit dhe [...]

February 28, 2018 Lajme
yihr

Reagim i YIHR-së ndaj mbajtjes së një minutë heshtje në Kuvendin e Kosovës me rastin e vdekjes së Haradin Bala

Në vend të përkujtimit të viktimave të luftës, autoritetet e Beogradit dhe Prishtinës vazhdojnë të nderojnë kriminelët e luftës Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat [...]

February 9, 2018 Lajme
yihr

Thirrje për Aplikim / Pozita: Menaxher/e i/e Financave dhe Administratës

  Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (Youth Initiative for Human Rights – Kosovo – YIHR KS) është organizatë jo-qeveritare, e themeluar ne vitin 2003. YIHR KS punon në promovimn dhe mbrotjen e të drejtave [...]

February 2, 2018 Lajme
yihr

THIRRJE PËR OFERTË

 YIHR-KS fton subjektet e interesuara ligjore për të paraqitur oferta për një kontratë shërbimi në zbatimin e “Fushatës Mediale” në kuadër të implementimit të projektit “Fuqizimi i votuesve të rinjë nga Komuniteti Rom, Komunitet Ashkali dhe Komuniteti Egjiptian”. Qëllimi i [...]

January 17, 2018 Lajme
yihr

THIRRJE PËR APLIKIM – KAMPI I EDUKATORËVE BASHKËMOSHATARË

  Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut Kosovë – YIHR KS në kuadër të projektit “Fuqizimi i votuesve të rinjë nga komuniteti Rom, komuniteti Egjiptian dhe komuniteti Ashkali” shpall këtë thirrje për aplikim në Kampin e Edukatorëve Bashkëmoshatarë [...]

December 21, 2017 Lajme
gezim kelmendi_ lgbt flag

Reagim i YIHR KS ndaj deklaratës të Gëzim Kelmendit mbi komunitetin LGBTI+

Nisma e të  Rinjve për të Drejtat e Njeriut- Kosovë (YIHR KS) dënon ashpër përdorimin e gjuhës së urrejtjes nga ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, Gëzim Kelmendi. Në këtë deklaratë ai potencon se “homoseksualët rrënojnë dhe shkatërrojnë vendin dhe popullin tonë. [...]

October 6, 2017 Lajme
YIHR logo

Konkurs: Pozita – Drejtor/e Ekzekutiv/e

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë fton të gjithë të interesuarit të aplikojnë për pozitën e Drejtorit/es Ekzekutiv/e. Përgjegjësitë kryesore të Drejtorit/es Ekzekutiv/e janë: ngritja e fondeve të organizatës, zhvillimi i projekteve, menaxhimi i programeve [...]

August 22, 2017 Lajme
idea-farm

Thirrje për grante të vogla – Idea Farm

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e  Njeriut (YIHR-KS) shpallë thirrjen për projekt propozimet në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për vitin 2017, që ka për qëllim rritjen e përfshirjes së rinisë në edukim, monitorim (platforma online [...]

July 14, 2017 Lajme
YIHR logo

Thirrje për Aplikim – Hulumtues/e

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut Kosovë – YIHR KS në kuadër të projektit “FUQIZIMI I VOTUESVE TË RINJË NGA KOMUNITETI ROM, KOMUNITETI EGJIPTIAN DHE KOMUNITETI ASHKALI” i përkrahur nga projekti Promovimi i Shoqërisë Demokratike (DSP) – [...]

June 21, 2017 Lajme
YIHR logo

Thirrje për aplikim për vëzhgues të zgjedhjeve

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë – YIHR KS si anëtare e Koalicionit për monitorimin e zgjedhjeve të përgjithshme Demokracia në Veprim – DnV, që do të zhvillohen me 11 qershor 2017 shpallë këtë thirrje [...]

May 16, 2017 Lajme
Logo final(1)

Hapet konkursi për Udhëtim në Evropë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) vazhdon rrugën drejt Evropës. Pas suksesit dhe mundësisë që iu dha 143 të rinjve/rejave që të udhëtojnë nëpër shtete të ndryshme të Evropës gjatë verës së 10 viteve [...]

May 15, 2017 Lajme
16266060_717513968412906_6310232171741854743_n

Konkurs për Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste shkollore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë si pjesë e Programit për Angazhim dhe Barazi (E4E) i financuar nga USAID/ATRC shpallë konkurs për “Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste [...]

April 21, 2017 Lajme
16266060_717513968412906_6310232171741854743_n

Konkurs për Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste shkollore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë si pjesë e Programit për Angazhim dhe Barazi (E4E) i financuar nga USAID/ATRC shpallë konkurs për “Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste [...]

April 13, 2017 Lajme
D4J partneri koji rade na uključivanju omladine potpisali su MoU sa MONT-om_06.03.2017

Partnerët e D4J Nënshkruajnë Memorandum të Mirëkuptimit me MASHT për Aktivitete në Terren

Ministri Arsim Bajrami i Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) u bashkua me Programin Kërko Drejtësi (D4J), Nismën e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR-KS) dhe Community Building Mitrovica (CBM) në nënshkrimin e një Memorandumi [...]

March 6, 2017 Lajme
16266060_717513968412906_6310232171741854743_n

Konkurs për Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste shkollore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë si pjesë e Programit për Angazhim dhe Barazi (E4E) i financuar nga USAID/ATRC shpallë konkurs për “Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste [...]

March 6, 2017 Lajme
kerkese-komisioni-per-arsim-shkence-teknologji-kulture-rini-dhe-sport

YIHR KS: Kërkesë zyrtare për Komisionin për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë përmes kësaj letre kërkon nga Kuvendi i Kosovës përkatësisht Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport që të organizojë dhe thërrasë në raportim Ministrin e Ministrisë së [...]

February 24, 2017 Lajme
16266060_717513968412906_6310232171741854743_n

Konkurs për Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste shkollore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë si pjesë e Programit për Angazhim dhe Barazi (E4E) i financuar nga USAID/ATRC shpallë konkurs për “Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste [...]

February 24, 2017 Lajme
Photo from the meeting  YIHR KS and MEST, on 09.02.2017

YIHR KS takohet me Këshilltarin Politik- Ligjor të Ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), z. Faton Fetahu.

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë u takua me Këshilltarin Politik- Ligjor të Ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), z. Faton Fetahu. YIHR KS e njoftoi z. Fetahu për aktivitetet në kuadër të projektit [...]

February 9, 2017 Lajme, News, Vesti
486_103040626526913_161123214_n

Konkurs për Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste shkollore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë si pjesë e Programit për Angazhim dhe Barazi (E4E) i financuar nga USAID/ATRC shpallë konkurs për “Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste [...]

February 2, 2017 Lajme
486_103040626526913_161123214_n

Konkurs për Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste shkollore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë si pjesë e Programit për Angazhim dhe Barazi (E4E) i financuar nga USAID/ATRC shpallë konkurs për “Punëtorinë mbi të drejtat e njeriut dhe identifikimin e gjuhës diskriminuese në tekste [...]

November 11, 2016 Lajme, News, Vesti
486_103040626526913_161123214_n

Vacancy Announcement- Demand for Justice (D4J) Project Coordinator

The Youth Initiative for Human Rights in Kosovo seeks applications for the position of: Demand for Justice (D4J) Project Coordinator YIHR Profile: The Youth Initiative for Human Rights is a regional network of non-governmental organizations with programs on the territories [...]

November 3, 2016 Lajme
crd_logga_web_02

Thirrje për aplikim- Trajnim mbi të drejtat e njeriut dhe dokumentimit të rasteve të shkeljes së drejtave të njeriut

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me përkrahjen e Civil Rights Defenders shpallë konkurs për Trajnimin mbi të drejtat e njeriut  dhe dokumentimit të rasteve të shkeljes së drejtave të njeriut, që do të mbahet më [...]

October 4, 2016 Lajme
486_103040626526913_161123214_n

LinKS 2.0 Thirrje për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut ju fton që të aplikoni për të marrë pjesë në programin e Links (Linking Kosovo and Serbia), i cili do të mbahet nga data 3 deri më 16 Nëntor. Ky program [...]

October 4, 2016 Lajme
YIHR KS zhvillon takim me zyrtarë të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë

YIHR KS zhvillon takim me zyrtarë të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut- Kosovë në kuadër të projektit “Pjesëmarrja e të rinjve në edukim gjithëpërfshirës” që mbështetet nga Programi për Angazhim dhe Barazi (E4E) e i financuar USAID/ATRC, sot ka zhvilluar një takim me [...]

September 16, 2016 Lajme
486_103040626526913_161123214_n

Reagim ndaj gjuhës denigruese të përdorur ndërmjet deputetëve të Republikës së Kosovës

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut- Kosovë dënon gjuhën e përdorur ndaj komuniteteve që jetojnë në Kosovë, në kuadër të audioinçizimeve të publikuara nga portali online Insajderi. Shprehjet e përdorura në bisedën e publikuar me 15.08.2016 ndërmjet [...]

September 1, 2016 Lajme
Photo credit: Jetmir Idrizi

Shfaqja e dokumentarit “Thellësia Dy” dhe ndezja e instalacionit

Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Zhdukjeve të Dhunshme, YIHR KS organizoi shfaqjen e dokumentarit “Thellesia dy” që është produkt i Fondit për të Drejtën Humanitare (FDH) me regjisor Ognjen Glavonic. Fitues i çmimit Best Balkan Documentary gjatë [...]

August 30, 2016 Lajme
Photo credit: Jetmir Idrizi

Aktivistë të Nisma Ime aksion simbolik për Ditën Ndërkombëtare të Zhdukjeve të Dhunshme

Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të zhdukjeve të Dhunshme, aktivistë/e të Nisma Ime i dërguan Kryeministrit Isa Mustafa kutinë e zisë, me një palë këpucë dhe një letër të bashkangjitur me emrat e personave të pagjetur nga lufta [...]

August 29, 2016 Lajme, News, Vesti
13934569_629411130556524_7602153639167339084_n

Marking the International Day of Youth

With this photo we would like to mark the International Day of Youth, highlighting the problems that ‪#‎Kosovo‬ youth face everyday. Unemployment rate of youth is 60,2% * and above all our youth still face visa regime which prevents them [...]

August 12, 2016 Lajme, News, Vesti
486_103040626526913_161123214_n

Extended call: Request for offers: Media campaign for the project “Youth participation for inclusive education and human rights “

YIHR-KS invites interested legal entities to submit offers for a service contract in implementing a “Media Campaign” in reference to the implementation of the project, “Youth participation for inclusive education and human rights”, as a part of Engagement for Equity [...]

August 12, 2016 Lajme, News, Vesti
486_103040626526913_161123214_n

YIHR KS përkrah letrën e OJQ-ve drejtuar Kryeprokurorit të Shtetit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut Kosovë i është bashkuar organizatave të tjera joqeveritare në dërgimin e letrës drejtuar Kryeprokurorit të Shtetit në lidhje me publikimin e përgjimeve. Duke u thirrur në parimet e ndarjes dhe pavarësisë së [...]

August 11, 2016 Lajme, News, Vesti
Project Coordinator_Vacancy Announcement

Project Coordinator_Vacancy Announcement

Vacancy Announcement   The Youth Initiative for Human Rights in Kosovo seeks applications for the position of: Human Rights Project Coordinator YIHR Profile: The Youth Initiative for Human Rights is a regional network of non-governmental organizations with programs on the [...]

July 12, 2016 Lajme, News, Vesti
Hapet konkursi për “Udhëtim në Evropë” 2016

Hapet konkursi për “Udhëtim në Evropë” 2016

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) vazhdon rrugën drejt Evropës. Pas suksesit dhe mundësisë që iu dha 130 të rinjve/rejave që të udhëtojnë nëpër shtete të ndryshme të Evropës gjatë verës së 8 viteve [...]

June 21, 2016 Lajme
ERAC

Dënim i deklaratave të bëra nga deputeti Kelmendi dhe thirrje për masa disiplinore ndaj tij nga Kuvendi i Kosovës

ERAC i bënë thirrje Kuvendit të Kosovës, anëtar i së cilit është z. Kelmendi si deputet i zgjedhur dhe rrjedhimisht detyrohet t’i përmbahet Rregullores së Punës së tij, po edhe Komisionit të Kuvendit për të Drejta të Njeriut, Barazi Gjinore, [...]

May 18, 2016 Lajme
Roma

Dita Ndërkombëtare e Romëve

8 prilli shënon Ditën Ndërkombëtare të Romëve, ditë kjo në të cilën kultura rome festohet dhe njëherit është shkas për ta ngritu zërin dhe dërguar një mesazh të qartë shoqërisë për pozitën e tyre në të. Romët historikisht i përkasin [...]

April 8, 2016 Lajme
ERAC logo

Arsyet e shënimit të 24 Marsit

Në prag të shtatëmbëdhjetë vjetorit të përfundimit të luftës ’98-‘99, shoqëria kosovare ende përballet me dilemën rreth ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë asaj lufte. Në mungesë të ballafaqimit me të kaluarën marrëdhëniet në rajon janë ende të tendosura, duke mos [...]

March 24, 2016 Blog, Blog, Blog, Lajme
Komunikatë për media: Procesi i zgjedhjes së Avokatit të Popullit

Komunikatë për media: Procesi i zgjedhjes së Avokatit të Popullit

Kuvendi i Republikës së Kosovës, të enjten më 27 mars 2014, në përpjekje për të “përmirësuar” gabimet e bëra në seancën paraprake në të cilën u votuar për zgjedhjen e Avokatit të Popullit, vendosi të vazhdojë procesi i votimit të [...]

March 15, 2016 Lajme
Komunikatë për media

Komunikatë për media

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) reagon ndaj redaksisë së Radio Televizionit publik të Kosovës (RTK) për shkak të injorimit të qëllimshëm të kërkesës për transmetim të një video të realizuar nga YIHR [...]

March 14, 2016 Lajme
Komunikatë për media

Komunikatë për media

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) reagon ndaj redaksisë së Radio Televizionit publik të Kosovës (RTK) për shkak të injorimit të qëllimshëm të kërkesës për transmetim të një video të realizuar nga YIHR [...]

June 7, 2014 Lajme
Komunikatë për media

Komunikatë për media

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) shpreh shqetësimin e saj në lidhje me incidentet e fundit të vandalizmit me grafite, cak i së cilave janë minoritetet etnike dhe kërkon hetim të këtyre rasteve. [...]

May 29, 2014 Lajme
Thirrje për aplikim

Thirrje për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) po fillon me organizimin e një serie punëtorish lidhur me aktivizmin dhe të drejtat e njeriut. Punëtoritë , zgjasin 3 ditë dhe kanë për qëllim që t’iu [...]

May 13, 2014 Lajme
Komunikatë për media: Thirrje për një proces të drejtë dhe të ligjshëm

Komunikatë për media: Thirrje për një proces të drejtë dhe të ligjshëm

Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës, të hënën më 24 mars 2014, vendosi të vazhdojë procesin e votimit të Avokatit të Popullit, proces ky i ndërprerë në mënyrë të paligjshme në seancën e 19 marsit 2014. Nisma e të [...]

March 26, 2014 Lajme
Komunikatë për media: Thirrje për një proces të drejtë dhe të ligjshëm

Komunikatë për media: Thirrje për një proces të drejtë dhe të ligjshëm

Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës, të hënën më 24 mars 2014, vendosi të vazhdojë procesin e votimit të Avokatit të Popullit, proces ky i ndërprerë në mënyrë të paligjshme në seancën e 19 marsit 2014. Nisma e të [...]

March 26, 2014 Lajme
Komunikatë për media

Komunikatë për media

Reagim mbi procesin e votimit të Kuvendit të Kosovës për zgjedhjen e Avokatit të Popullit Procesi i zgjedhjes së Avokatit të Popullit, deri në momentin e votimit në Kuvend, krahasuar me herët e kaluara të cilat i paraprinë zgjedhjes së [...]

March 24, 2014 Lajme
Vizitingu brenda Kosovës – vizitë studimore

Vizitingu brenda Kosovës – vizitë studimore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), të premtën, më 21 mars 2014 ka organizuar vizitë studimore në kuadër të projektit “Vizitingu përbrenda Kosovës” projekt ky i përkrahur nga ambasada Zvicerane në Kosovë. Vizita [...]

March 21, 2014 Lajme
Small Grants Program // Thirrje për aplikim

Small Grants Program // Thirrje për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) shpallë raundin e dytë të thirrjes për projekt propozime në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për vitin 2013 – 2014, i cili ka për qëllim [...]

February 27, 2014 Lajme
Thirrje për aplikim

Thirrje për aplikim

 Thirrje për aplikim Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) po fillon me organizimin e një serie punëtorish lidhur me aktivizmin dhe të drejtat e njeriut. Punëtoritë , zgjasin 3 ditë dhe kanë për [...]

February 20, 2014 Lajme
Thirrje për Media: Informata për kandidatët të cilët kanë aplikuar për pozitën e Avokatit të Popullit

Thirrje për Media: Informata për kandidatët të cilët kanë aplikuar për pozitën e Avokatit të Popullit

Pavarësisht refuzimit të parë, YIHR KS mirëpret vendimin e dytë të Kuvendit të Kosovës i cili lejon kërkesën e YIHR KS-së për qasje në dokumente publike. Komisioni u pajtua me vlerësimin e YIHR KS-së se është në interesin publik që [...]

February 13, 2014 Lajme
Procesi i përzgjedhjes së Avokatit të Popullit: Thirrje për transparencë

Procesi i përzgjedhjes së Avokatit të Popullit: Thirrje për transparencë

Viti 2014 filloi me një proces shumë të rëndësishëm, për përzgjedhjen e Avokatit të Popullit të iniciuar nga Kuvendi i Kosovës. Duke pasur parasysh procesin e tejzgjatur dhe shumë të politizuar të përzgjedhjes së Avokatit aktual të Popullit, i cili [...]

February 5, 2014 Lajme
Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut mbajti mbledhjen e Kuvendit të saj

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut mbajti mbledhjen e Kuvendit të saj

 Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë mbajti mbledhjen e Kuvendit të saj më 19 dhjetor 2013. Kuvendi nisi mbledhjen e tij me një minutë heshtje në nderim të kujtimit të aktivistes për të drejtat e [...]

December 19, 2013 Lajme
Programi i Granteve të Vogla 2013

Programi i Granteve të Vogla 2013

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) ka bërë ndarjen e granteve të para në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për periudhën 2013 – 2014. Në vazhdën e përpjekjeve për të kontribuar [...]

December 10, 2013 Lajme
Koktej me rastin e ditës ndërkombëtare për të drejtat e njeriut

Koktej me rastin e ditës ndërkombëtare për të drejtat e njeriut

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë në bashkëpunim me Civil Rights Defenders organizoi një koktej rasti për të shënuar ditën ndërkombëtare për të drejtat e njeriut më 10 dhjetor, 2013 në zyrën e YIHR – [...]

December 10, 2013 Lajme
Trajnim mbi Ligjin Kundër- Diskriminimit

Trajnim mbi Ligjin Kundër- Diskriminimit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me përkrahjen e Civil Rights Defenders CRD), në kuadër të programit për të drejtat e njeriut organizoi për herë të tretë Trajnimin mbi Ligjin kundër Diskriminimit të mbajtur [...]

December 8, 2013 Lajme
Trajnimi për Avokat mbi Ligjin kundër Diskriminimit

Trajnimi për Avokat mbi Ligjin kundër Diskriminimit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me mbështetjen e Civil Rights Defenders (CRD), si pjesë e Programit të saj për të Drejtat e Njeriut mbajti një trajnim për avokatët e rajonit të Prizrenit [...]

November 9, 2013 Lajme
Ligjëratë me studentët: “Të drejtat e njeriut, parimi i mosdiskriminimit dhe personat me aftësi të kufizuara”

Ligjëratë me studentët: “Të drejtat e njeriut, parimi i mosdiskriminimit dhe personat me aftësi të kufizuara”

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) me përkrahje nga Civil Rights Defenders (CRD)në kuadër të Programit për të Drejtat e Njeriut është ftuar nga një grup i studentëve dhe ka mbajtur një ligjëratë [...]

November 5, 2013 Lajme
Dinjiteti për romët në Evropë!

Dinjiteti për romët në Evropë!

Kush mund ta shpërfillë edhe më tej diskriminimin racor që po u bëhet romëve anembanë Evropës? Lista e përndjekjeve me të cilat ata ballafaqohen, si një përsëritje e njëtrajtshme mallkimesh, është e pafund dhe në rritje dhe mund të çojë [...]

October 6, 2013 Lajme
Përmbyllet projekti Udhëtim në Evropë 2013

Përmbyllet projekti Udhëtim në Evropë 2013

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut Kosovë (YIHR KS) bëri përmbylljen e Programit Udhëtim në Evropë për vitin 2013. Në vazhdën e përpjekjeve për të promovuar lirinë e lëvizjes, për shtatë vite me radhë, Nisma ka organizuar [...]

October 3, 2013 Lajme
Programi i Granteve të Vogla 2013 // Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla 2013 // Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) shpallë raundin e parë të thirrjes për projekt propozime në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për vitin 2013, i cili ka për qëllim të nxisë [...]

September 9, 2013 Lajme
Thirrje aplikimi për praktikantë

Thirrje aplikimi për praktikantë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë ofron 4 muaj praktikë për studentë apo të sapo-diplomuar. Profili YIHR-së: YIHR është rrjet rajonal i organizatave jo-qeveritare me programe në Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë, Kroaci, Mal të Zi [...]

September 9, 2013 Lajme
YIHR KS mbajti punëtori lidhur me “Rastet e Diskriminimit dhe Ligjin kundër Diskriminimit”

YIHR KS mbajti punëtori lidhur me “Rastet e Diskriminimit dhe Ligjin kundër Diskriminimit”

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) me përkrahje nga Zyra e Komesarit të Lartë për të Drejtat e Njeriut në Kombet e Bashkuara (OHCHR) ka mbajtur një punëtori me datë 31 korrik 2013, [...]

July 31, 2013 Lajme
Logo final(1)

Udhëtim në Evropë 2013 // Thirrje për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) vazhdon rrugën drejt Evropës. Pas suksesit dhe mundësisë që iu dha 101 të rinjve që të udhëtojnë nëpër shtete të ndryshme të Evropës gjatë verës së gjashtë [...]

June 3, 2013 Lajme
Shpallen fituesit e garës për esenë dhe pikturën më të mirë

Shpallen fituesit e garës për esenë dhe pikturën më të mirë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) dhe Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ), në koordinim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, të Hënën, më 13 maj 2013 organizuan ceremoninë për shpalljen e [...]

May 13, 2013 Lajme
Letër Proteste

Letër Proteste

Ne, organizatat e poshtëshënuara, me anë të këtij reagimi shprehim shqetësimin tonë të thellë ndaj veprimeve të fundit të Operatorit Kabllor IPKO (pjesë e Telekom Slovenije), me ç‟rast ky i fundit, me datë 11 Prill 2013, zhvendosi transmetuesin me frekuencë [...]

April 18, 2013 Lajme
Manipulimi i viktimave dhe ndërhyrja në lirinë e medies

Manipulimi i viktimave dhe ndërhyrja në lirinë e medies

KOMUNIKATË PËR MEDIE Manipulimi i viktimave dhe ndërhyrja në lirinë e medies Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) shpreh shqetësim të thellë lidhur me rrjedhën e debatit të përgjithshëm lidhur me viktimat e [...]

March 26, 2013 Lajme
Dënohet kërcënimi me vdekje ndaj aktivistes së të drejtave të njeriut znj. Nazlie Balaj

Dënohet kërcënimi me vdekje ndaj aktivistes së të drejtave të njeriut znj. Nazlie Balaj

Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë (FDH Kosovë) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë), shprehin shqetësimin ndaj kërcënimit që i është bërë znj. Nazlie Balaj e cila njihet si njëra ndër avokueset [...]

March 22, 2013 Lajme
poster per pikture

Vetëdija Gjinore Pjesë e Kulturës së Përgjithshme

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) dhe Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ), në koordinim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), në kuadër të projektit “Vetëdija Gjinore Pjesë e Kulturës së [...]

March 19, 2013 Lajme
i gjithgrupi

YIHR KS vazhdon organizimin e punëtorive “Aktivizmi për të Drejtat e Njeriut – Nisma Ime”

Shtatëmbëdhjetë të rinj/reja, morën pjesë në punëtorinë e parë për vitin 2013 mbi aktivizmin për të drejtat e njeriut, të mbajtur më 15-17 mars 2013. Gjatë kësaj punëtorie, pjesëmarrësit/et e rinj/reja, përveç njoftimin me punën ndër vite të Nismës së [...]

March 17, 2013 Lajme
Nisma ime 1

Thirrje për aplikim në punëtorinë “Aktivizmi për të Drejtat e Njeriut – Nisma Ime”

  Nëse dëshiron… …të bëhesh pjesëtar/e i/e rrjetit të aktivistëve të rinj Nisma Ime, …të përfitosh përvoja të reja, dituri dhe shokë/shoqe, duke luftuar për një qëllim të përbashkët human, …të dish më shumë rreth punës në grupe, organizimit të [...]

February 26, 2013 Lajme
Thirrje për pjesëmarrje në punëtorin YouthLINC – “Linking Innovators Who Network for Change“

Thirrje për pjesëmarrje në punëtorin YouthLINC – “Linking Innovators Who Network for Change“

Internews BH dhe partnerët nga shtetet e rajonit: Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Bosnje dhe Hercegovinë, Kroaci, Kosovë, Mal të Zi dhe Serbi, si dhe Qendra për Hulumtimin e Politikave Rajonale dhe Bashkëpunim „Studiorum“ në [...]

February 26, 2013 Lajme
YIHR KS dokumenton rastet e diskriminimit në Kosovë

YIHR KS dokumenton rastet e diskriminimit në Kosovë

  Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) më përkrahjen e Zyrës së Komisarit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut (OHCHR) është duke dokumentuar rastet e diskriminimit në Kosovë. [...]

January 24, 2013 Lajme
FDH Kosovë dhe YIHR Kosovë: Menjëherë të ndërpritet cikli i dhunimit të varrezave serbe

FDH Kosovë dhe YIHR Kosovë: Menjëherë të ndërpritet cikli i dhunimit të varrezave serbe

Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë (FDH Kosovë) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) Kosovë shprehin shqetësimin për dëmtimin e varrezave ortodokse serbe në Kllokot, Plemetin, Milloshevë dhe dëmtimin me armë zjarri të pllakës përkujtimore [...]

January 21, 2013 Lajme
????????????????????????????????????

YIHR KS në bashkëpunim me Ambasadën e Zvicrës shënuan Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut më 10 dhjetor 2012

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) në bashkëpunim me Ambasadën e Zvicrës shënuan Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut më 10 dhjetor 2012, nëpërmjet Tryezës së Rrumbullakët: Mbrojtja dhe Përfaqësimi i të [...]

December 10, 2012 Lajme
????????????????????????????????????

YIHR KS organizoi trajnimin e dytë mbi Ligjin Kundër-Diskriminimit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë, me përkrahjen e Civil Rights Defenders, organizoi trajnimin e dytë mbi Ligjin Kundër-Diskriminimit të mbajtur më 7 – 9 Dhjetor 2012 në Hotel Amazona, Milloshevë. Trajnimin e kanë ndjekur [...]

December 9, 2012 Lajme
Trajnim mbi Ligjin Kundër Diskriminimit // Ftesë për aplikim

Trajnim mbi Ligjin Kundër Diskriminimit // Ftesë për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me përkrahjen e Civil Rights Defenders shpall ftesë për aplikim për trajnimin e dytë mbi Ligjin Kundër Diskriminimit, i cili do të mbahet më 7 – 9 [...]

November 20, 2012 Lajme
Ftesë për pjesëmarrje në ekspozitë të fotografive

Ftesë për pjesëmarrje në ekspozitë të fotografive

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut iu fton të merrni pjesë në ekspozitën e objekteve personale të kujtimeve. Të interesuarit duhet të dërgojnë një (ose më shumë – nëse është seri e vogël) fotografi. Fotografitë mund të [...]

October 17, 2012 Lajme
Punëtori me Komisione të Kuvendit të Kosovës

Punëtori me Komisione të Kuvendit të Kosovës

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me mbështetjen e Civil Rights Defenders, si pjesë e programit të saj për të Drejtat e Njeriut ka mbajtur dy punëtori me Komisione të Kuvendit të Kosovës. [...]

October 16, 2012 Lajme
Trajnimi për Avokat mbi Ligjin Kundër Diskriminimit

Trajnimi për Avokat mbi Ligjin Kundër Diskriminimit

 Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me mbështetjen e Civil Rights Defenders, si pjesë e programit të saj për të Drejtat e Njeriut mbajti një trajnim për avokat mbi Ligjit Kundër Diskriminimit. Trajnimi [...]

October 10, 2012 Lajme
yls

Shkolla për Liderë të Rinj – Gjenerata IV: Thirrje për Aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me përkrahjen e Fondit Ballkanik për Demokraci (BTD) dhe Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS), shpallë ftesë për aplikim në Shkollën për Liderë të Rinj [...]

October 1, 2012 Lajme
YIHR KS Programi i Granteve të Vogla 2012

YIHR KS Programi i Granteve të Vogla 2012

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) ka shfrytëzuar vazhdimin e përkrahjes nga National Endowment for Democracy (NED) për të vazhduar ndërtimin e besimit dhe mirëkuptimit ndërmjet të rinjve në Kosovë duke inkurajuar dialogun [...]

September 28, 2012 Lajme
????????????????????????????????????

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë dhe rrjeti i aktivistëve Nisma Ime shënuan Ditën Ndërkombëtare të Personave të Pagjetur

13 vite pas përfundimit të luftës në Kosovë, ende nuk dihet për fatin e 1770 personave të pagjetur. Simbolikë e aksionit të sotëm kanë qenë orët e vendosura në sheshin Nëna Terezë në Prishtinë, të cilat në vend të akrepave [...]

August 30, 2012 Lajme
????????????????????????????????????

Trajnim mbi Lirinë e Shprehjes dhe Gjuhën e Urrejtjes

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), me përkrahjen e Civil Rights Defenders, si pjesë e programit të saj për të Drejtat e Njeriut mbajti një trajnim dy-ditor më 14 dhe 15 gusht 2012 [...]

August 16, 2012 Lajme
Programi i Granteve të Vogla 2012 // Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla 2012 // Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) shpallë raundin e dytë të thirrjes për projekt propozime në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për vitin 2012, i cili ka për qëllim të nxisë [...]

June 6, 2012 Lajme
????????????????????????????????????

Gjenerata e tretë përfundon me sukses programin e Shkollës për Liderë të Rinj

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë, përgjatë periudhës 21 shkurt – 19 maj 2012, ka organizuar Shkollën për Liderë të Rinj 3. Gjatë programit të Shkollës për Liderë të Rinj 3, është arritur që përmes [...]

May 21, 2012 Lajme
????????????????????????????????????

Shënohet Dita Kombëtare për Personat e Pagjetur

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) dhe aktivistët e Nisma Ime sot shënuan Ditën Kombëtare për Personat e Pagjetur në Kosovë. Simbolika e aksionit të sotëm, i cili u karakterizua me vendosjen e [...]

April 27, 2012 Lajme
Kodi Penal i Kosovës

Kodi Penal i Kosovës

Mbrojtja e të drejtave të njeriut është një pjesë qenësore brenda sistemit të drejtësisë penale. Kjo është e rëndësishme në dy aspekte: së pari, për të siguruar mbrojtje dhe zhdëmtim për viktimat dhe së dyti, për të ofruar gjykime të [...]

April 23, 2012 Lajme
Programi i Granteve të Vogla 2012 // Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla 2012 // Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) ka kënaqësinë të shpallë raundin e parë të thirrjes për projekt propozime në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për vitin 2012, i cili ka për [...]

March 6, 2012 Lajme
Simulimi i Këshillit të BE-së – Thirrje për aplikim

Simulimi i Këshillit të BE-së – Thirrje për aplikim

Njoftohen të gjithë studentët e interesuar se Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së në Kosovë në bashkëpunim meNismën e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë fillojnë pranimin e aplikacioneve për programin e trajnimit, punëtorisë jashtë Prishtinës dhe [...]

February 20, 2012 Lajme
Thirrje për drejtësi

Thirrje për drejtësi

Në përvjetorin e pestë të vrasjes së paligjshme dhe të padrejtë të Mon Balajt dhe Arben Xheladinit, ne, organizatat e poshtë nënshkruara, bëjmë thirrje për drejtësi nga përfaqësuesit e komunitetit ndërkombëtar në Kosovë dhe nga institucionet e Kosovës. Në i [...]

February 10, 2012 Lajme
Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë dhe Rrjeti i Grupeve te Grave të Kosovës denojnë diskriminimin gjinor në Kosovë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë dhe Rrjeti i Grupeve te Grave të Kosovës denojnë diskriminimin gjinor në Kosovë

Diskriminimi në Kosovë është i ndaluar mbi katërmbëdhjetë baza duke përfshirë edhe diskriminimin në bazë të gjinisë. Kjo bazë është e përfshirë në Ligjin Kundër Diskriminimit të vitit 2004 dhe në Kushtetutën e Republikës së Kosovës, e cila parasheh që [...]

February 2, 2012 Lajme
Liria e shprehjes në Kosovë

Liria e shprehjes në Kosovë

Kushtetuta e Republikës së Kosovës garanton lirinë e shprehjes si të drejtë dhe liri themelore. Me këtë garantohet posaçërisht e drejta e shprehjes, shpërndarjes dhe pranimit të: mendimeve dhe mesazheve tjera pa asnjë pengesë. Kjo në një shoqëri demokratike ua [...]

January 27, 2012 Lajme
Shkolla për Liderë të Rinj 3 – Ftesë për aplikim

Shkolla për Liderë të Rinj 3 – Ftesë për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) në Kosovë, me përkrahjen e Fondit Ballkanik për Demokraci (BTD) dhe Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS), shpallë ftesë për aplikim në Shkollën për Liderë të Rinj – [...]

December 27, 2011 Lajme
????????????????????????????????????

YIHR në Kosovë organizoi turneun e debatit “Prishtina Open”

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) në Kosovë, me përkrahjen e fondacionit SOROS, në kuadër të Programit për të Rinj, ka organizuar turneun e debatit në formatin Karl Popper “Prishtina Open”, i cili është mbajtur në datat [...]

December 12, 2011 Lajme
Të rinjtë nga Beogradi vizitojnë Prishtinën

Të rinjtë nga Beogradi vizitojnë Prishtinën

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në kuadër të Programit të Vizitave, ka sjellur për vizitë tre ditore në Prishtinë gjashtë student nga Beogradi. Gjatë qëndrimit të tyre në Kosovë, studentët serb vizituan: Kuvendin e Republikës së [...]

November 7, 2011 Lajme
U mbajt trajnimi mbi Ligjin Kundër-Diskriminimit

U mbajt trajnimi mbi Ligjin Kundër-Diskriminimit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë, me përkrahjen e Civil Rights Defenders, organizoi trajnimin mbi Ligjin Kundër-Diskriminimit të mbajtur më 27 – 30 tetor 2011 në Hotel Solid, Suharekë. Trajnimin e kanë ndjekur gjithsej 14 [...]

October 31, 2011 Lajme
Dënohet sulmi ndaj qytetarëve serb në Rahovec

Dënohet sulmi ndaj qytetarëve serb në Rahovec

Fondi për të Drejtën Humanitare (FDH) në Kosovë dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) në Kosovë shprehin shqetësimin për vrasjen e qytetarit serb nga Hoça e Madhe, komuna e Rahovecit, Aca Putnik (51) dhe plagosjen [...]

October 4, 2011 Lajme
Dymbëdhjetë vite pa informata për personat e pagjetur në Kosovë

Dymbëdhjetë vite pa informata për personat e pagjetur në Kosovë

Me rastin e 30 gushtit Ditës Ndërkombëtare për Personat e Pagjetur, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) shpreh shqetësimin e madh për mos zbardhjen e fatit të personave të pagjetur nga lufta e [...]

August 29, 2011 Lajme
Trajnim mbi Ligjin kundër Diskriminimit

Trajnim mbi Ligjin kundër Diskriminimit

Ftesë për aplikim Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS), me përkrahjen e Mbrojtësve të të Drejtave Civile (Civil Rights Defenders) shpall ftesë për aplikim për trajnimin e parë mbi Ligjin kundër Diskriminimit, i [...]

August 15, 2011 Lajme
Shpeshtohen rastet e dhunës ndaj gazetarëve

Shpeshtohen rastet e dhunës ndaj gazetarëve

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR) shprehet e shqetësuar me rritjen e rasteve të dhunës ndaj gazetarëve në Kosovë. Gjatë vetëm një jave në Kosovë janë shënuar dy raste të dhunës fizike ndaj gazetarëve [...]

August 4, 2011 Lajme
Dënohet sulmi ndaj gazetarit të Klan Kosovës

Dënohet sulmi ndaj gazetarit të Klan Kosovës

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) në Kosovë dënon ashpër sulmin ndaj gazetarit të televizionit Klan Kosova, Bojan Bozhoviq i cili ka ndodhur më datë 26 korrik 2011 në pjesën veriore të Kosovës. Gazetari Bozhoviq u [...]

July 27, 2011 Lajme
Dialog joformal në mes të rinjve shqiptare dhe serb në Kosovë

Dialog joformal në mes të rinjve shqiptare dhe serb në Kosovë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut të Enjten më 16 qershor 2011 në kuadër të Programit të Vizitave brenda Kosovës ka organizuar edhe një tjetër dialog jo formal në zyret e saj në Prishtinë, ku pjesëmarrës ishin [...]

June 15, 2011 Lajme
Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) në Kosovë ka kënaqësinë të shpallë raundin e dytë të thirrjes për projekt propozime në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për vitin 2011, i cili ka për qëllim [...]

June 6, 2011 Lajme
Logo final(1)

Udhëtim në Evropë 2011 // Thirrje për Aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë vazhdon rrugën drejt Evropës. Pas suksesit dhe mundësisë që iu dha 71 të rinjve që të udhëtojnë nëpër shtete të ndryshme të Evropës gjatë verës së vitit 2007, 2008, [...]

June 2, 2011 Lajme
yls

YIHR përmbyll me sukses Shkollën për Lider të Rinj

Më shumë se 40 studentë/e, të cilët/at kanë demonstruar potencial për lidership në sektorë të ndryshëm me ndikim si politikë, media, drejtësi dhe shoqëri civile, kanë përfunduar me sukses Shkollën për Lider të Rinj, organizuar nga Nisma e të Rinjve [...]

May 27, 2011 Lajme
1 (1)

Largimi i murit të të pagjeturve në Kosovë

Dymbëdhjetë vite pas përfundimit të luftës, plagët e krimeve në Kosovë mbeten ende të pashëruara. Bashkëndjenja e dhimbjes me familjarët e viktimave dhe zërat që kërkojnë vendosjen e drejtësisë për viktimat po zvogëlohen me kalimin e kohës. Gjeneratat të cilat [...]

May 9, 2011 Lajme
Picture 01

Diskriminimi etnik i të pagjeturve në Kosovë

Muri me emrat e të gjithë personave të pagjetur në Kosovë (i referuar në listën e të pagjeturve të Komitetit të Kryqit të Kuq Ndërkombëtar të miratuar edhe nga Komisioni Qeveritar për Persona të Pagjetur) i vendosur në sheshin “Zahir [...]

May 6, 2011 Lajme
YIHR ndau pesë Grante për Organizata Jo-Qeveritare në Kosovë

YIHR ndau pesë Grante për Organizata Jo-Qeveritare në Kosovë

Për të pestin vit me radhë, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë ka vazhduar ndarjen e Granteve të vogla për Organizatat Jo-Qeveritare nga Kosova. Ky ishte raundi i parë për vitin 2011. Ky Program mbështet [...]

May 2, 2011 Lajme
1a

Nisma e të Rinjëve për të Drejtat e Njeriut dhe aktivistët e Nisma Ime shënuan ditën kombëtare të personave të pagjetur

Sot, më 27 prill 2011, në ditën kombëtare të personave të pagjetur, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut dhe aktivistët e Nisma Ime kanë ndërtuar një mur me emrat e 1819 personave të pagjetur nga lufta e [...]

April 27, 2011 Lajme
yls

Studentët e gjeneratës së dytë të Shkollës për Lider të Rinj, në vizitë studimore në Beograd

Studentët/et e gjeneratës së dytë të Shkollës për Lider të Rinj, e cila organizohet nga Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë, në kuadër të vizitës studimore rajonale vizituan Beogradin. Gjatë qëndrimit të tyre tre ditor [...]

April 20, 2011 Lajme
Bashkëpunimi i liderëve me organet e drejtësisë

Bashkëpunimi i liderëve me organet e drejtësisë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë, shpreh shqetësimin e saj lidhur me mosbashkëpunimin e z. Blerim Kuçit me misionin e EULEX-it si dëshmitar për krime lufte. Veprimi i z. Blerim Kuçit i cili mbanë postin [...]

April 5, 2011 Lajme
Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) në Kosovë ka kënaqësinë të shpallë raundin e parë të thirrjes për projekt propozime në kuadër të Programit të Granteve të Vogla për vitin 2011, i cili ka për qëllim [...]

March 23, 2011 Lajme
logo-en

24 mars – Dita Ndërkombëtare e të Drejtës për të Vërtetën

Me rastin e 24 marsit – Ditës Ndërkombëtare të së Drejtës për të Vërtetën, rrjeti rajonal i Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë, Serbi, Bosnje dhe Hercegovinë, Mal të Zi dhe Kroaci iu përkujton elitave [...]

March 23, 2011 Lajme
Konkurs për vizitë në Beograd

Konkurs për vizitë në Beograd

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë në kuadër të Programit të Vizitave Rajonale shpall konkurs për vizitë në Beograd, për të rinjtë të cilët më herët nuk kanë pasur mundësi të udhëtojnë në Serbi. Të [...]

March 15, 2011 Lajme
Konferencija mladih Kosova i Srbije 'LinKS'

Të rinjtë për bashkëpunimin e Kosovës dhe Serbisë

“Komunikimi i Kosovës dhe Serbisë është i domosdoshëm dhe duhet të ndërmerren nisma për bashkëpunimin e vazhdueshëm të studentëve, shtëpive mediale, shoqërisë civile dhe të rinjve nga organizatat politike, në mënyrë që të ndikohet në krijimin e një pasqyre më [...]

March 8, 2011 Lajme
Konferencija mladih Kosova i Srbije, panel o manjinskim zajednicama - foto by Nemanja Knezevic

Dita e dytë e konferencës së të rinjve nga Kosova dhe Serbia

Getoizimi i problemit “Shumica e mekanizmave që mbikëqyrin përgjegjësinë e politikanëve në rajon funksionojnë dobët, gjë që u jep elitave politike hapësirë shumë më të madhe për të vepruar në interesin e tyre. Shoqëria civile ka përvojë të hidhur kur [...]

March 5, 2011 Lajme
LinKS konferencija mladih Kosova i Srbije

Ka filluar konferenca tre ditore e te rinjve nga Kosova dhe Serbia

Dialogu kundër mosnjohjes dhe paragjykimeve “Dëshirojmë që të rinjve nga Kosova dhe Serbia t’u japim hapësirë të bisedojnë për temat që janë me rëndësi për brezat e rinj. Nuk mendojmë se konferenca duhet të ofrojë zgjidhje të gatshme, e as [...]

March 4, 2011 Lajme
????????????????????????????????????

Nisma fillon kampanjën për të drejtat e njeriut “Ne t’gjithë kemi lind t’lirë dhe t’barabartë”

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) dhe rrjeti i aktivistëve Nisma Ime organizojnë kampanjë rreth shënimit të përvjetorit të 63-të të nënshkrimit të Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut. Me anë të [...]

March 3, 2011 Lajme
Konferenca e të rinjve nga Kosova dhe Serbia “Links” në Beçiq

Konferenca e të rinjve nga Kosova dhe Serbia “Links” në Beçiq

Konferenca e të rinjve nga Kosova dhe Serbia “Links” që do të mbahet nga 4 – 6 mars 2001 në Beçiq të Malit të Zi organizohet nga Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut nga Kosova dhe Serbia. [...]

March 1, 2011 Lajme
yls

Shkolla për Lider të Rinj (2) – Thirrje për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR në Kosovë), me përkrahjen e Fondit Ballkanik për Demokraci, Ambasadës së Mbretërisë së Holandës dhe Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur shpallë konkurs për SHKOLLËN e dytë [...]

January 12, 2011 Lajme
Programi për Praktikë – Thirrje për Aplikim

Programi për Praktikë – Thirrje për Aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë ofron 4 muaj praktikë për serbë të cilët janë studentë apo të sapo-diplomuar. Profili YIHR-së: YIHR është rrjet rajonal i organizatave jo-qeveritare dhe jo-fitimprurëse, të bindura se të drejtat [...]

January 11, 2011 Lajme
HR Day 2010

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut – përkujtim për vendimmarrësit

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut dhe në vazhdën e procesit të zgjedhjeve parlamentare të 12 dhjetorit, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut dhe Civil Rights Defenders (ish Komiteti Suedez i Helsinkit për [...]

December 9, 2010 Lajme
Vazhdon dialogu ndërmjet të rinjve nga Beogradi dhe Prishtina në Prishtinë

Vazhdon dialogu ndërmjet të rinjve nga Beogradi dhe Prishtina në Prishtinë

Nisma e të Rinjve për te Drejtat e Njeriut në kuadër të Programit të Vizitave organizon vizitën e radhës së të rinjve nga Beogradi në Prishtinë si vazhdimësi e serisë së takimeve ndërmjet të rinjve nga Kosova dhe Serbia. Vizita [...]

November 8, 2010 Lajme
Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut, një nënshkruese e Manifestos Kundër-Racizmit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut, një nënshkruese e Manifestos Kundër-Racizmit

Përfaqësuesit e Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR), një rrjet i organizatave joqeveritare nga Bosnja e Hercegovina, Mali i Zi, Kroacia, Kosova dhe Serbia nënshkruan Manifeston e lëvizjes aktiviste Europiane kundër-racizmit (European Grasroots Antiracist Movement), në [...]

November 2, 2010 Lajme
Kërkesë për Qeveritë në Rajon – Krijimi i Fondit Rajonal të Shkëmbimit

Kërkesë për Qeveritë në Rajon – Krijimi i Fondit Rajonal të Shkëmbimit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) dhe rrjeti i organizatave jo-qeveritare nga Bosnja e Hercegovina, Mali i Zi, Kroacia, Kosova dhe Serbia, i bëjnë thirrje qeverive nga rajoni për tu angazhuar rreth krijimit të një Fondi [...]

October 31, 2010 Lajme
Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë ka kënaqësinë të shpallë raundin e tretë të thirrjes për projekt propozime në kuadër të Programit të Granteve të Vogla, i cili ka për qëllim të nxisë rritjen dhe [...]

October 26, 2010 Lajme
yls

Shkolla për Lider të Rinj

20 të rinj nga Kosova, të cilët kanë shfaqur interesim dhe potencial për lidership në sektorët si: politikë, drejtësi, media, të drejta të njeriut, diplomaci dhe shoqëri civile, janë duke ndjekur Shkollën e parë për Lider të Rinj, organizuar nga [...]

October 25, 2010 Lajme
YIHR në Kosovë shënon përvjetorin e gjashtë

YIHR në Kosovë shënon përvjetorin e gjashtë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë, ka shënuar gjashtë vjetorin e themelimit së saj. Të pranishëm në këtë ngjarje të rëndësishme për Nismën ishin përfaqësues të ambasadave, institucioneve, fondacioneve e shoqërisë civile dhe aktivistë. Pasi [...]

October 7, 2010 Lajme
yls

Shkolla për Lider të Rinj 2010 – Thirrje për aplikim

Thirrje për Aplikim Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR në Kosovë), me përkrahjen e Fondit Ballkanik për Demokraci, Ambasadës së Mbretërisë së Holandës dhe Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur shpallë konkurs për [...]

September 15, 2010 Lajme
Internship Programi – Thirrje për Aplikim

Internship Programi – Thirrje për Aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë ofron 4 muaj praktikë për serbë të cilët janë studentë apo të sapo-diplomuar. Detyrat dhe përgjegjësitë: Praktikantët do të keni mundësi të jenë të përfshirë në projektin ndër-komunitar të [...]

September 7, 2010 Lajme
photo 1

YIHR dhe Nisma Ime kërkojnë zbardhjen e fatit të 1837 personave të pagjetur

Aktivistët e Nisma Ime dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut kanë shënuar 30 Gushtin, Ditën Ndërkombëtare të Personave të Pagjetur, ku kanë kërkuar zbardhjen e fatit të 1837 personave të pagjetur që nga lufta e fundit [...]

August 30, 2010 Lajme
Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Zyra në Kosovë (YIHR) ka kënaqësinë të shpallë Programin e Granteve të Vogla i cili ka për qëllim të nxisë rritjen dhe zhvillimin e shoqërisë civile në Kosovë, si dhe [...]

August 24, 2010 Lajme
Programi Rajonal i Praktikës – Thirrje për Aplikim

Programi Rajonal i Praktikës – Thirrje për Aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) ka kënaqësinë të shpallë konkurs për Programin Rajonal të Praktikës. Programi Rajonal i Praktikës do t’iu ofroj mundësinë grupit të dytë të 7 praktikantëve nga Serbia, Mali i Zi dhe [...]

August 23, 2010 Lajme
Të rinjtë nga Kosova dhe Serbia mysafir në DokuFest

Të rinjtë nga Kosova dhe Serbia mysafir në DokuFest

Nisma e të Rinjve për te Drejtat e Njeriut është përkushtuar në thyerjen e barrierave ndërmjet të rinjve shqiptarë dhe serb dhe këtë e realizon nëpërmjet aktiviteteve te ndryshme në kuadër të Programit të Vizitave Rajonale dhe Programit të Vizitave [...]

August 5, 2010 Lajme
Logo final(1)

Udhëtim në Evropë – Thirrje për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut vazhdon rrugën drejt Evropës. Pas suksesit dhe mundësisë që ju dha 65 të rinjve që të udhëtojnë nëpër shtete dhe kryeqytete të ndryshme të Evropës në verën e vitit 2007, 2008 [...]

June 15, 2010 Lajme
Studentët prezantojnë raportet e tyre për Sigurinë Njerëzore

Studentët prezantojnë raportet e tyre për Sigurinë Njerëzore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR), në bashkëpunim me Shkollën Ekonomike të Londrës (LSE), mbështetur nga UNDP, ka organizuar workshopin e dytë për Sigurinë Njerëzore në Kosovë. Pas mësimit të principeve dhe teorisë së Sigurisë Njerëzore [...]

June 11, 2010 Lajme
Studentët prezantojnë raportet e tyre për Sigurinë Njerëzore

Studentët prezantojnë raportet e tyre për Sigurinë Njerëzore

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR), në bashkëpunim me Shkollën Ekonomike të Londrës (LSE), mbështetur nga UNDP , ka organizuar workshopin e dytë për Sigurinë Njerëzore në Kosovë. Pas mësimit të principeve dhe teorisë së Sigurisë [...]

June 10, 2010 Lajme
YIHR dhuron grante për katër organizata në rundin e parë të Programit të Granteve të Vogla në vitin 2010

YIHR dhuron grante për katër organizata në rundin e parë të Programit të Granteve të Vogla në vitin 2010

 Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë, në organizata për raundin e parë të Granteve të Vogla për vitin 2010 ka financuar këto organizata: Proactive, Kamenicë $ 3.500 Proactive është pasardhës i drejtpërdrejtë i Shoqatës Alternative [...]

June 2, 2010 Lajme
DSC_1049(1)

Aksion i YIHR dhe Nisma Ime për Personat e Pagjetur

Prishtinë, 27.04.2010 Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) dhe aktivistët e Nisma Ime kanë shënuar 27 Prillin, ditën e Personave të Pagjetur të Kosovës. Aktivitetet kanë filluar me vendosjen e një numër të madh të kubeve [...]

April 30, 2010 Lajme
Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Programi i Granteve të Vogla – Thirrje për Projekt Propozime

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Zyra në Kosovë (YIHR) ka kënaqësinë të shpallë Programin e Granteve të Vogla i cili ka për qëllim të nxisë rritjen dhe zhvillimin e shoqërisë civile në Kosovë, si dhe [...]

April 13, 2010 Lajme