Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

Thirrje për Shprehje të Interesit për ofrues të Shërbimeve të Përkthimit dhe Transkriptimit për gjuhën Shqipe, Serbe, Rome dhe Angleze

Gjatë viteve 2024 dhe 2025 organizata jonë në kuadër të projekteve do ketë nevojë për shërbime të përkthimit për trajnime/konferenca dhe workshope të ndryshme, dhe gjithashtu shërbime të transkriptimit. Për organizatën: Youth Initiative for Human Rights (YIHR) fillimisht u krijua si një organizatë joqeveritare rajonale në 2003, e cila më vonë u shndërrua në një […]

Asnjë fushatë linçuese nuk mund ta ndalojë dialogun në rajon

Në njëzet vjet të punës së Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut, ne kemi qenë të përkushtuar që të ballafaqohemi me të kaluarën duke avokuar për të drejtat e viktimave dhe duke iu përkushtuar respektimit të fakteve të vërtetuara. Në dritën e keqpërdorimit të videos së krijuar gjatë programit tonë të shkëmbimit […]

Expression of Interest: Consulting Company/Organization for Public Opinion Survey

YIHR KS is seeking a company/organization to conduct a public opinion survey of young people’s attitudes toward the last war in Kosovo. This survey aims to gain insights into the perspectives, opinions, and sentiments of the youth population (18-30 years old) regarding the historical context and contemporary implications of the war in Kosovo. Youth Initiative […]

Fitore për Lirinë e Shprehjes në Kosovë

Gjykata Themelore në Prishtinë ka hedhur poshtë padinë 8-vjeçare për shpifje të mediumit Klan Kosova kundër Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS). Sipas aktgjykimit të gjykatës, padia e Klan Kosovës është e pabazuar dhe se në asnjë rast nuk është vërtetuar se YIHR KS ka bërë shpifje ndaj mediumit […]

KAMPI VEROR: “GARA ME GJYKIM TË SIMULUAR”

KAMPI VEROR: “GARA ME GJYKIM TË SIMULUAR” (30) të rinjë të shkollave të mesme nga komuna e Fushë Kosovës, Obiliqit, Podujevës, Drenasit, Lipjanit dhe Prishtinës do të kenë mundësinë të jenë pjesë e një trajnimi intensive 3-ditor mbi rolin e Gjyqtarit, Avokatit dhe Prokurorit. Ky kamp do të mbahet në “Akademinë e Kosovës për Siguri […]

THIRRJE PËR APLIKIM – TRAJNIM MBI QYTETARINË AKTIVE

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut Kosovë – YIHR KS në kuadër të projektit “Fuqizimi i votuesve të rinjë nga komuniteti Rom, komuniteti Egjiptian dhe komuniteti Ashkali” shpall këtë thirrje për aplikim në Trajnimin mbi Qytetarinë aktive në Prishtinë. Ky Trajnim do të zhvillohet në formë të punëtorisë për votuesit e rinj […]

POZIV ZA PRIJAVE – za sudjelovanje u inicijativi PROŠLOST SE NASTAVLJA // PAST CONTINUES

Smatraš li da su razlike u gledanju na prošlost nepremostive? Želiš li saznati više i upoznati nove perspektive onog što nam se dogodilo? Smatraš li da postoje činjenice oko kojih se možemo svi složiti? Želiš li omogućiti sebi i drugima bolju budućnost?     Na prostoru država sljednica bivše Jugoslavije danas postoji više različitih formalnih […]

OPEN CALL – For participating in the ‘PAST CONTINUES’ initiative

Do you think the differences in viewing the past are inescapable? Do you want to find out more and learn new perspectives of what has happened to us? Do you think there are myths that need to be disclosed? Do you think there are facts around which we can all agree? Do you want to […]

THIRRJE PËR APLIKIM – Pjesëmarrje në Nismën “E Kaluara Vazhdon”

A mendoni se dallimet se si e shohim të kaluarën janë të pashmangshme? A doni të mësoni më shumë dhe të njihni perspektiva të reja të asaj që na ka ndodhur? A mendoni se ka mite që duhet të zbulohen? A mendoni se ka fakte për të cilat ne të gjithë mund të pajtohemi? A […]

Reagim i YIHR-KS ndaj dekorimit të Rrustem Mustafa nga Presidenti i Kosovës

 Shkurt 2018 Institucionet kosovare vazhdojnë të nderojnë kriminelët e luftës Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) denon vendimin e Presidentit për dekorim me Medalje Presidenciale Jubilare komandatin e Zonës Operative të Llapit dhe anëtarin e Shtabit të Përgjithshëm Rrustem Mustafa, me rastin e dhjetë vjetorit të pavarësisë, duke […]