Home

Open Call – Expert in Peace Building and Education

The Reconciliation and Conflict Transformation Activity is looking for an Expert in Peace Building and Education to prepare the transformational non-formal education program. The transformational non-formal education program aims to become an alternative material for peace education with young people and teachers within the existing formal education. The program will be aimed at secondary schools,...

Open call for applications for the Peace Fellowship Program

Position: Fellow Application deadline: 31st May 2021 Eligible applicants:  Young students from all universities in Kosovo (18 - 25 years of age) Location: Kosovo Program description: Youth Initiative for Human Rights - Kosovo is organizing a three-month paid fellowship. Fifteen students from Albanian and Serbian communities in Kosovo will have a chance to participate in the paid fellowship,...

External Evaluation Expert

APPLY FOR PROJECT EVALUATION Youth Initiative for Human Rights in Kosovo (YIHR – KS) is seeking an expert to develop the evaluation of the Youth for Justice project.  Youth for Justice project is a 12-month project with the main goal to empower young people to demand justice and become active participants in the justice sector in...

EU Can No Longer be Silent on the Warmongering in the Balkans

Regarding the “non-paper” that stirred up the public in the Balkan region and wider, the regional network of the Youth Initiative for Human Rights - Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Croatia, Kosovo, Serbia - evoke the saying ”Don't kill the messenger”. Whoever the author of the above-mentioned document may be, they have merely articulated the long-lasting...

Open Call for Mentors

Youth Initiative for Human Rights - Kosovo is looking for four (4) mentors in the fields of video production, photography, storytelling and theater to join the Youth Exchange Program under the "Kosovo Youth Dialogue" project supported by USAID. About the organization: The Youth Initiative for Human Rights was initially established as a regional non-governmental organization in...

Thirrje e hapur për facilitatorë

Thirrje e hapur për facilitatorë Youth Initiative for Human Rights – Kosovë është duke kërkuar gjashtë (6) facilitatorë në fushën e të drejtave të njeriut dhe teknikën e storytelling që t’i bashkohen projektit ‘Shkollat Kampione për Ndryshime Sociale’ mbështetur nga GIZ CDBE. Qëllimi i projektit dhe aktivitetit: Projekti ‘Shkollat Kampione për Ndryshime Sociale’ ka si qëllim kryesor...

Deklaratë e Përbashkët e Organizatave të Shoqërisë Civile për Projektligjin për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së

Prishtinë, 13 gusht 2020 Organizatat e shoqërisë civile u bëjnë thirrje deputetëve të Partisë Demokratike të Kosovës, konkretisht propozuesit të projektligjit z. Gazmend Bytyqi që të tërheq projektligjin për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së. Ne kemi ndjekur me shqetësim zhvillimet e fundit në lidhje me këtë projektligj dhe besojmë se si i tillë projektligji...

Call for Applications: “Mock Trials” for the Gjakova Region

Call for Applications: “Mock Trials” for the Gjakova Region Are you a high school student in the region of Gjakova? Do you want to know more about the role of judges, prosecutors and lawyers? Do you want to know how a court hearing is conducted and test yourself in the above mentioned roles? If so, through the “Mock...