Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

Inicijativa mladih za ljudksa prava – Kosovo (YIHR KS) organizovala je u petak 21. 03. 2014. studijsku posetu RTK2, Skupstini Kosova i Evropskom centru za manjinska pitanja (ECMI). Poseta je jedna u nizu aktivnosti u sklopu projekta “Posete sirom Kosova”koji Inicjativa realizuje uz podrsku svajcarske ambasade.

Cilj posete je bio da se mladi ljudi iz albanske i srpske zajednice upoznaju sa radom ovih institucija/organizacija i nacinom na koji oni zastupaju svoje interese, i s tim u vezi, tema za razgovor je bila mogucnost saradnje bez obzira na nacionalnost. Direktor RTK2, g-din Zarko Joksimovic u razgovoru sa omladinom istakao je kako je ovaj kanal, koji je na srpskom jeziku u stvari najreprezentativniji primer multietnicnosti, obzirom da su kod njih zastupljene uglavnom sve zajednice i da, bez obzira na razlicitu nacionalnost zaposlenih, oni funkcionisu besprekorno.

YIHR KS se posebno zahvaljuje direktoru RTK2 g-dinu Zarku Joksimovicu, narodnoj poslanici g-djici Biserki Kostic i g-dinu Arbenu Osmaniju (ECMI), koji su tokom ove posete izdvojili vreme i bili nasi domacini.