Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

Inicijativa mladih za ljudska prava na Kosovu (YIHR KS) pocinje sa organizovanjem radionica vezanih za aktivizam i ljudska prava. Radionice ce trajati 3 dana i njihov glavni cilj jeste da omladinu sto bolje upoznaju sa konceptom ljudskih prava, aktivnostima razlicitog tipa, organizovanjem razlicitih nacina zagovaranja i kampanje o podizanju svesti, kao i stumilacija dijaloga kao nacin suocavanja sa prosloscu .

Ako ste izmedju 17 i 22 godine, entuzijasti ili zainteresovani da budete deo ovih radionica, postupak za prijavu je vrlo jednostavan:

Posaljite Vas CV i motivaciono pismo na ksoffice@yihr.org, “Radionica YIHR 2014” kao ‘subject’ Vaseg mejla, do 20. maja 2014.

Kandidati, koji ce biti izabrani da ucestvuju u radionicama, zajedno sa drugim kandidatima imace priliku da budu deo studijskih poseta koje ce biti organizovane uskoro.

Radionica “Aktivizam i Ljudska prava” je jedna u nizu aktivnosti u sklopu projekta “Posete sirom Kosova” a glavni cilj je rusenje prepreka izmedju mladih albanaca i srba na Kosovu.

Projekat je podrzala Svajcarska ambasada na Kosovu