Author - Administrator

THIRRJE E HAPUR: ME ART PËR DREJTËSI

Me Art për Drejtësi Çka?  Si e paramendoni ju drejtësinë në Kosovë? A mendoni se mundemi me e luftu korrupsionin, nepotizmin, diskriminimin dhe shkeljen e të drejtave të njeriut në Kosovë përmes artit? A mendoni se mund ta zhvilloni mendimin tuaj kritik dhe atë të bashkëmoshatarëve përmes krijimeve artistike? Nëse je nxënës/e në shkollë të mesme të...

Kursi Online: E drejta për qasje në dokumente publike, llogaridhënia dhe transparenca e institucioneve të drejtësisë në Kosovë

Kursi Online: E drejta për qasje në dokumente publike, llogaridhënia dhe transparenca e institucioneve të drejtësisë në Kosovë Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë po organizon kursin online për të drejtën në qasje të dokumenteve publike (e drejtë e garantuar me Kushtetutën e Kosovës), llogaridhënien dhe transparencën e institucioneve të...

LIVE TALK: QYSH NA MBRON KUSHTETUTA?

Me 9 prill, ne shënojmë Ditën e Kushtetutës. Gjendja aktuale e krijuar na ka sjell në një situatë ku aksionet rrugore po i kthejmë në ato online. Andaj, të enjten (9 prill), duke filluar nga ora 14:00, në Livestream së bashku me Avokatin e Popullit – Hilmi Jashari dhe Avokaten – Rina Kikën po flasim...

FERDONIJE QERKEZI SOT KUJTON 27 MARSIN E VITIT 1999

Ferdonije Qerkezi sot kujton 27 marsin e vitit 1999 kur forcat policore serbe i rrëmbyen burrin dhe katër djemtë e saj. Vetëm trupat e dy prej tyre janë kthyer në vitin 2005. Fati i personave të pagjetur vazhdon të mbetet ankthi më i madh i shumë familjeve kosovare nga lufta e fundit. Që kur ka nisur...

YIHR KS SI PJESË E GRUPIT PËR SIGURI DHE BARAZI GJINORE I BASHKANGJITET THIRRJES PËR PARANDALIMIN E DHUNËS NË FAMILJE NË KOHËN E PANDEMISË COVID-19.

YIHR KS si pjesë e Grupit për Siguri dhe Barazi Gjinore i bashkangjitet thirrjes për parandalimin e dhunës në familje në kohën e pandemisë COVID-19. Gjatë kohës së izolimit dhe distancimit social me qëllim të parandalimit të përhapjes së virusit, shumë gra/vajza dhe fëmijë përballen edhe me shtim të dhunës në familje teksa qëndrojnë të...

FILLUAM ME AKTIVITETIN “DITË E HAPUR NË GJYKATË”

Të lumtur dhe entuziastë që për herë të parë të rinjët nga rajoni i Prishtinës po e vizitojnë Gjykatën Themelore në Prishtinë. Sot YIHR KS ka filluar me aktivitetin “Ditë e hapur në Gjykatë”. Gjatë vizitës nxënësit patën mundësi të diskutojnë me një panel të përbërë nga një gjyqtare një prokurore dhe një avokate nga...