Ballina

Open Call: Local/International Expert(s) on Fundraising and Self-financing Strategy

About YIHR KS Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS), established in 2004, is a human rights organization which works towards protecting and promoting human rights and democratic values ​​not only in Kosovo but also in the Western Balkans region. In particular, YIHR KS is focused on the processes of dealing with the...

OPEN CALL: Volunteering Position in Turkey under the European Solidarity Corps

YIHR KS is looking for a motivated Kosovar to join a 2-month volunteering project in Turkey, Gaziantep in GEGED organization, starting in March 2023. GEGED is a volunteering center. It is a well-known and trusted non-governmental organization. Their voluntary network includes youth centers, schools, refugee support centers, non-formal education centers, daily care centers for orphans,...

Open Call: Project Manager

About YIHR KS Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS), established in 2004, is a human rights organization which works towards protecting and promoting human rights and democratic values ​​not only in Kosovo but also in the Western Balkans region. In particular, YIHR KS is focused on the processes of dealing with the...

Thirrje për aplikim: Programi i Bursave për Paqe

Pozita: Bursist/e Afati i fundit për aplikim: 10 Janar, 2023 Aplikantët e përshtatshëm: Studentë të rinj nga të gjitha universitetet në Kosovë (18 – 25 vjeç) Vendndodhja: Kosovë Përshkrimi i programit: Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë po organizon një program të bursave tre mujore me pagesë. Pesë (5) studentë nga komunitetet shqiptare dhe...

Shoqëria civile i del në krah kolegut të sulmuar

Organizatat e shoqërisë civile nga Kosova dhe Serbia kanë shprehur përkrahjen e tyre për z. Miodrag Milicevic nga OJQ Aktiv, i cili është sulmuar verbalisht dhe fizikisht nga një pjesëtar i njësitit special të Policisë së Kosovës në afërsi të vendkalimit në veri të Kosovës, në Jarinje. Më 14 nëntor, Miodrag Milićević nga OJQ Aktiv...

Procesi i Berlinit 2.0: Hapat Drejt Lirisë

Ne i përgëzojmë të gjithë pjesëmarrësit dhe mbështetësit e procesit të Berlinit dhe në veçanti liderët e Ballkanit Perëndimor që janë mbledhur në Berlin dhe kanë nënshkruar tre marrëveshje të rëndësishme që ne i shohim si jetike për të ardhmen e bashkëpunimit dhe lëvizshmërisë rajonale. Që nga themelimi në 2003, YIHR ka avokuar për lëvizjen...

Thirrje e Hapur: Trajnim për Ngritjen e Kapaciteteve për Përfaqësues të OJQ-ve

YIHR KS ka knaqësinë të i'u bëjë thirrje përfaqësuesve të organizatave jo-qeveritare në fushën e drejtësisë tranzicionale dhe pajtimit që të marrin pjesë në trajnimin një javor për ngritjen e kapaciteteve dhe aktivizmit në këto dy fusha.Trajnimi mbahet në kuadër të projektit “Kosovo Youth Dialogue Activity” që mbështetet nga USAID. Ky trajnim do të mbledhë...