Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

SERBEZE HAXHIAJ

SERBEZE HAXHIAJ

Serbeze Haxhiaj është një gazetare investigative dhe redaktore e lajmeve me bazë në Prishtinë, Kosovë, e cila fokusohet në korrupsionin, të drejtat e njeriut, çështjet e sigurisë, ekstremizmin fetar, terrorizmin dhe krimet e luftës. Aktualisht është redaktore në Radio Televizionin e Kosovës dhe gazetare e Balkaninsight. Haxhiaj më parë ka punuar për gazetat e përditshme Rilindja, Zëri, Lajm dhe Koha Ditore dhe ka qenë korrespondent në Prishtinë i Le Courrier des Balkans. Ajo së fundi është botuar në The Financial Times, Der Standard, Neue Zurcher Zeitung, Voice of America, World Politics Review dhe Al Jazeera. Ajo gjithashtu ka punuar për pesë vjet si studiuese për Navanti, një kompani amerikane kërkimore dhe analizash. Për raportimin e saj mbi krimet e luftës, krimin e organizuar, korrupsionin, të drejtat e njeriut dhe dhunën ndaj grave, ajo ka marrë 18 çmime nga organizata të ndryshme vendore dhe ndërkombëtare, duke përfshirë një çmim të BE-së për Gazetari Hulumtuese për vitin 2020.

Follow me