YIHR KS Buletini

Lajmet e fundit

Open Call for Expert 

Youth Initiative for Human Rights in Kosovo (YIHR – KS) as part of the... read more

Thirrje për shprehje të interesit: Kompani/Organizatë për realizimin e dy (2) videove informuese

Thirrje për shprehje të interesit: Kompani/Organizatë për realizimin e dy (2) videove informuese Kushtet e... read more

Publikimi “NARRATIVAT E PËRBASHKËTA”: Përkrahja e pajtimit përmes tejkalimit të hendeqeve të narrativave ndarëse

Qëllimi kryesor i ‘Narrativat e Përbashkëta’ është mbështetja e pajtimit dhe përfshirja e të... read more

Shoqëria civile në Kosovë dhe Serbi bën thirrje që të respektohet sundimi i ligjit në Deçan

Ne, të nënshkruarit, jemi të shqetësuar për pasojat negative të vazhdueshme të deklaratës së... read more

OJQ-të dënojnë gjuhën e urrejtjes kundër shqiptarëve e përdorur nga Ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksander Vulin

OJQ-të dënojnë gjuhën e urrejtjes kundër shqiptarëve e përdorur nga Ministri i Punëve të... read more

DEKLARATË PËR SHTYP: Lansimi i Raportit të Tretë Vjetor të Përbashkët të Shoqërisë Civile mbi Situatën e të Drejtave të Njeriut në Kosovë

Prishtinë, 11 maj 2022: Kemi kënaqësinë të njoftojmë publikimin zyrtar të raportit të tretë... read more

REAGIM

300 euro gjobë për dhunë fizike ndaj gruas! Gjykata Themelore në Gjilan, Departamenti i Përgjithshëm,... read more

Thirrje e hapur: “Ribashkimi i Rrjetit të Alumnive të YIHR – Kosovë dhe Serbi”

Të rinjtë për Kosovën dhe Serbinë, të cilët më parë kanë qenë të përfshirë... read more

E drejta e njerëzve për t’u kthyer në shtëpitë e tyre duhet të jetë prioritet për qeverinë e Kosovës dhe Serbisë

Me rastin e 18-vjetorit të fillimit të trazirave të marsit në 2004 në Kosovë,... read more

PROGRAMI I PRAKTIKËS

YIHR KS fton të gjithë të rinjtë që janë studentë/e (viti i fundit) apo... read more

STOP LUFTËS NË UKRAINË!

Rrjeti Rajonal i Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut, që punon... read more

KOMUNIKATË PËR PUBLIKUN

9 shkurt, 2022 Komisioni për Ankesa i Odës së Avokatëve të Kosovës ka vërtetuar dënimin... read more

Open Call – Human Rights Fellowship

Paid Fellowship Duration: 6 months Starting date: February, 2022 Status: Part-time Place: Prishtina We are delighted to announce the... read more

Nëse jeni pro idesë së Ballkanit të hapur, ndaloni frikësimin e shqiptarëve në Serbi

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi (YIHR Serbia) dhe... read more

Deklaratë e përbashkët e pjesëtarëve të shoqërisë civile të Kosovës dhe Serbisë

Promovimi i bashkëpunimit ndërmjet shoqërisë civile në Kosovë dhe Serbi 10 dhjetor 2021 Duke qenë dëshmitar... read more

Thirrje e hapur – Specialist i Rishikimit dhe Akreditimit

YIHR KS po kërkon një Specialist/e për të përfunduar procedurën e rishikimit dhe akreditimit... read more

OPEN CALL FOR TWO (2) SHORT-TERM RESEARCHERS/EDITORS

Youth Initiative for Human Rights in Kosovo (YIHR – KS) is seeking to engage... read more

Thirrje për aplikim: “Trajnim për Trajnerë”

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) fton... read more

Qytetarët duhet të dinë përmbajtjen e marrëveshjes për hapjen e arkivave sekrete mes Serbisë dhe Kosovës

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi (YIHR Serbia) dhe... read more

Odalović and Lazarević want a new conflict — drawing parallels between Kosovo and Afghanistan

Odalovic dhe Lazarevic duan konflikt të ri — nxjerrin paralele në mes të Kosovës... read more


Kemi nevojë për mbështetjen tuaj!

Mbështetja nga individët, si dhe nga të gjitha segmentet e shoqërisë është shumë e rëndësishme për punën tonë. Për të përmbushur qëllimet tona dhe për të mbrojtur të drejtat e të gjithve pa dallim, ne kemi nevojë për mbështetje nga individ, biznese dhe organizata të tjera, të cilat e kuptojnë njësoj si ne rëndësinë e angazhimit për komunitet.


YIHR KS

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS)) është themeluar në vitin 2004. Për më tepër se pesëmbëdhjetë (15) vite, YIHR KS ka punuar me sukses në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut dhe vlerave demokratike jo vetëm në Kosovë, por edhe në rajon. Në veçanti, YIHR KS është e fokusuar në procesin e ballafaqimit me të kaluarën, mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe sundimin e ligjit, si dhe fuqizimin e rinisë në nivel lokal dhe rajonal.


Donatorët