Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

Nita Deda

Nita Deda

Nita Deda është një operatore e njohur kulturore në Kosovë me përvojë si drejtoreshë festivali, kuratore muzikore, producente filmash dhe ekspert komunikimi. Nita ishte Drejtoreshë e Festivalit Ndërkombëtar dhe të Filmit të Shkurtër DokuFest, dhe në atë rol ajo ishte thelbësore në ofrimin e strukturës dhe imazhit të festivalit, Duke krijuar njëkohësisht themelet për DokuNights, programin muzikor të festivalit, duke kuruar linjën e tij muzikore për një dekadë. Si bashkëthemeluese e ‘Andrrat Moderne,’ Nita është pjesë e një kolektivi që shërben si platformë për muzikë, fotografi, letërsi, film, dizajn dhe mundësi të tjera që vijnë nga bashkëpunimet me artistë/e dhe miq/kesha. Ajo aktualisht është duke punuar me Manifesta Biennale si pjesë e ekipit lokal në Prishtinë.

Follow me