Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

Vjosa Musliu

Vjosa Musliu

Vjosa Musliu është Asistente Profesore e Marrëdhënieve Ndërkombëtare në VUB. Interesat e saj kërkimore përfshijnë ndërhyrjet ndërkombëtare dhe evropiane, konfliktet dhe ekonominë politike ndërkombëtare. Fokusi i saj është kryesisht Ballkani dhe hapësira post-sovjetike. Ajo është bashkë-redaktore e Serisë së Studimeve Routledge për Ndërhyrjen dhe Ndërtimin e Shtetit dhe bashkëthemeluese e Kolektivit Jugoslawomen+ Ajo ishte më parë një studiuese postdoktorale e FWO në VUB dhe projekti i saj trajtonte Evropën dhe evropianizimin si akte performuese në ngjarjet e përditshme. Para se t’i bashkohej ekipit në VUB, profesore Musliu ka qenë postdoktore në Departamentin e Konflikteve dhe Zhvillimit të Universitetit Ghent-it dhe ligjëruese në Universitetin e Kent-it – Shkolla e Studimeve Ndërkombëtare në Bruksel. Ajo mund të kontaktohet në vjosa.musliu@vub.be Twitter: @VjosaMusliu

Follow me