Lajmet

Open Call: Small Grants for NGOs

Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS) has the pleasure to announce the second open call for non – governmental organizations to submit applications for the Small Grants Scheme within the Kosovo Youth Dialogue project supported by the USAID Kosovo. The goal of this scheme is to financially support NGOs that work with...

JOB VACANCY – Junior Graphic Designer

We are looking for a JUNIOR GRAPHIC DESIGNER to capture YIHR KS work in Kosovo through high-quality graphic design products and services which will be used for publication, YIHR KS internal and external use, and social media networks. Start Date: Immediately Duration of assignment: Temporary Status: Part-time assignment EXPERIENCE  Minimum of 1-year experience in graphic production Strong theoretical...

JOB VACANCY – Program Assistant

We are looking for Three Program Assistants to join our team. Details about the position: ∙ Place: Prishtina ∙ Starting date: December 2020/January 2021 ∙ Status: full time Main duties and responsibilities: Assist in the implementation of all activities within the projects implemented by YIHR KS; Assist in project development and grants writing; Assist in preparing projects reports; Responsible for all logistics...

THIRRJE PËR APLIKIM

YIHR KS në bashkëpunim me Institutin për Studime dhe Hulumtime Juridike të Fakultetit Juridik të Universitetit të Prishtinës shpallë thirrje për: 25 studentë/e të vitit të fundit apo nivelit Master të studimeve në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës si dhe juristët/et e diplomuar/a së fundi të aplikojnë për kursin semestral Klinika Administrative dhe...

THIRRJE E HAPUR PËR MENTOR

Thirrje e hapur për mentor Youth Initiative for Human Rights – Kosovë është duke kërkuar një mentor/e në fushën e teatrit që t’i bashkohet Programit të Shkëmbimeve Rinore në kuadër të projektit “Kosovo Youth Dialogue” që mbështetet nga USAID. Rreth organizatës: Youth Initiative for Human Rights fillimisht u krijua si një organizatë joqeveritare rajonale në 2003, e...

THIRRJE PËR APLIKIM – GJYKIMET E SIMULUARA NË NIVEL KOMBËTAR

A jeni studentë të Fakultetit Juridik nga rajoni i Prishtinës, Gjakovës, Ferizajit apo Pejës? Dëshironi të testoni veten në rolin e gjyqtarit/es, prokurorit/es dhe avokatit/es? Nëse po, aktiviteti “Gjykimet e Simuluara”, në Nivel Kombëtar do t’iu mundësojë të jeni pjesë e një simulimi interaktiv dhe kreativ tre ditor rreth sistemit të drejtësisë dhe rolit të gjyqtarit/es,...

Programi i Monitorimit të Seancave Gjyqësore – Thirrje për aplikim

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) fton të gjithë studentët e drejtimit Juridik nga universitetet publike dhe private të aplikojnë në Programin për monitorimin e seancave gjyqësore në Gjykatat Themelore në Rajonin e Prishtinës, Pejës, Ferizajit dhe Gjakovës dhe degët e tyre. 40 studentë të drejtimit Juridikut do...

Thirrje e hapur për facilitatorë

Thirrje e hapur për facilitatorë Youth Initiative for Human Rights – Kosovë është duke kërkuar gjashtë (6) facilitatorë në fushën e të drejtave të njeriut dhe teknikën e storytelling që t’i bashkohen projektit ‘Shkollat Kampione për Ndryshime Sociale’ mbështetur nga GIZ CDBE. Qëllimi i projektit dhe aktivitetit: Projekti ‘Shkollat Kampione për Ndryshime Sociale’ ka si qëllim kryesor...

Thirrje për aplikim: “Gjykimet e simuluara” për Rajonin e Ferizajit dhe Pejës

Thirrje për aplikim: “Gjykimet e simuluara” për Rajonin e Ferizajit dhe Pejës A jeni nxënës të shkollave të mesme në Rajonin e Ferizajit apo Pejës apo?  A dëshironi të mësoni më shumë për rolin e gjyqtarit/es, prokurorit/es dhe avokatit/es?  A dëshironi të dini se si zhvillohet një seancë gjyqësore dhe ta testoni veten në rolin e sipërpëmendura? Nëse...

Thirrje e hapur: Praktikant/e

Programi i Praktikës për Studentë të Fakultetit Juridik (viti i fundit) dhe Juristë të Diplomuar   Pozita: Praktikant/e Kohëzgjatja: 6 muaj (01 tetor 2020 - 31 mars 2021) Lokacioni: Gjykatat Themelore në Prishtinë, Pejë, Gjakovë, Ferizaj dhe në degët e tyre Lloji i praktikës: Praktikë me kohë të plotë dhe pagesë (200$/ muaj) Youth Initiative for Human Rights (YIHR) fillimisht...