News

STOP LUFTËS NË UKRAINË!

Rrjeti Rajonal i Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut, që punon në vendet e pasluftës në Bosnje dhe Hercegovinë, Kroaci, Kosovë, Mal të Zi dhe Serbi, duke përjetuar efektet e luftës dhe duke qenë se vuajmë ende pasojat e veprimeve të tilla si ato të Federatës Ruse ndaj Ukrainës, dënon fuqishëm...

OPEN CALL FOR TWO (2) SHORT-TERM RESEARCHERS/EDITORS

Youth Initiative for Human Rights in Kosovo (YIHR – KS) is seeking to engage two (2) short-term researchers/editors for collecting, organizing inputs, and producing the first draft of the third joint civil society report on the human rights situation in Kosovo for 2021. Background: The annual human rights report, the 2020 version of which can be...

Odalović and Lazarević want a new conflict — drawing parallels between Kosovo and Afghanistan

Odalovic dhe Lazarevic duan konflikt të ri — nxjerrin paralele në mes të Kosovës dhe Afganistanit  Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi (YIHR Serbia) dënojnë deklaratat nga Veljko Odalovic, Sekretar i Përgjithshëm i Asamblesë Kombëtare të...

Reagim i YIHR-së ndaj shpalljes qytetar nderi të Vladimir Lazarevic në Serbi

Jo heronjtë tanë! Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi (YIHR Serbia) dënojnë ashpër shpalljen e kriminelit të luftës, Vladimir Lazarevic, si qytetar nderi nga komuna Pantelej e Nishit të Serbisë. Vendimi për nderim është përkrahur nga...

Open Call – Expert in Peace Building and Education

The Reconciliation and Conflict Transformation Activity is looking for an Expert in Peace Building and Education to prepare the transformational non-formal education program. The transformational non-formal education program aims to become an alternative material for peace education with young people and teachers within the existing formal education. The program will be aimed at secondary schools,...

FAQ – Frequently Asked Questions for Small Grants Scheme

When it comes to budget proposals, do you have any rules in regards to the budget proportion for the NGO expenses and project activities, (e.g.) 50% + 50%? Although we do not have a general rule set in relation to your question, we would highly appreciate it if the budget caters more towards project activities.   In...

JOB VACANCY – Junior Graphic Designer

We are looking for a JUNIOR GRAPHIC DESIGNER to capture YIHR KS work in Kosovo through high-quality graphic design products and services which will be used for publication, YIHR KS internal and external use, and social media networks. Start Date: Immediately Duration of assignment: Temporary Status: Part-time assignment EXPERIENCE  Minimum of 1-year experience in graphic production Strong theoretical...

Deklaratë e Përbashkët e Organizatave të Shoqërisë Civile për Projektligjin për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së

Prishtinë, 13 gusht 2020 Organizatat e shoqërisë civile u bëjnë thirrje deputetëve të Partisë Demokratike të Kosovës, konkretisht propozuesit të projektligjit z. Gazmend Bytyqi që të tërheq projektligjin për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së. Ne kemi ndjekur me shqetësim zhvillimet e fundit në lidhje me këtë projektligj dhe besojmë se si i tillë projektligji...