YIHR KS Buletini

Lajmet e fundit

E drejta e njerëzve për t’u kthyer në shtëpitë e tyre duhet të jetë prioritet për qeverinë e Kosovës dhe Serbisë

Me rastin e 19-vjetorit të fillimit të trazirave të marsit në 2004 në Kosovë,... read more

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës aprovon ankesën e YIHR KS kundër “Indeksonline”

Ankesa e dorëzuar nga YIHR KS kundër “Indeksonline”, me datë 24 janar 2023,  kishte... read more

Open Call – Internship Program for Youth from the Kosovo-Serb Community

Paid Internship Duration: 6 months Starting date: March, 2023 Status: Part-time We are delighted to announce the launching... read more

Call for Small Grant Schemes 2023

Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS) has the pleasure to announce... read more

Open Call: Local/International Expert(s) on Fundraising and Self-financing Strategy

About YIHR KS Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS), established in 2004,... read more

OPEN CALL: Volunteering Position in Turkey under the European Solidarity Corps

YIHR KS is looking for a motivated Kosovar to join a 2-month volunteering project... read more

Open Call: Project Manager

About YIHR KS Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS), established in 2004,... read more

Open Call: Expert on Community Outreach Strategy

About YIHR KS Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS), established in 2004,... read more

Open Call: Expert for Strategic Plan Development 2024-2028

About YIHR KS Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS), established in 2004,... read more

YIHR KS dënon ashpër sulmin ndaj 2 personave të lënduar në Shtërpcë

YIHR KS dënon ashpër sulmin ndaj 2 personave të lënduar në Shtërpcë, 11 dhe... read more

Shoqëria civile i del në krah kolegut të sulmuar

Organizatat e shoqërisë civile nga Kosova dhe Serbia kanë shprehur përkrahjen e tyre për... read more

Procesi i Berlinit 2.0: Hapat Drejt Lirisë

Ne i përgëzojmë të gjithë pjesëmarrësit dhe mbështetësit e procesit të Berlinit dhe në... read more

Thirrje e Hapur: Trajnim për Ngritjen e Kapaciteteve për Përfaqësues të OJQ-ve

YIHR KS ka knaqësinë të i'u bëjë thirrje përfaqësuesve të organizatave jo-qeveritare në fushën... read more

PROGRAMI I PRAKTIKËS

YIHR KS fton të gjithë të rinjtë që janë studentë/e (viti i fundit) apo... read more

Thirrje për Shprehje Interesi: Kompani/Organizata për Zhvillimin e Web Faqes për Muzeun e Fëmijëve të Luftës

Termat e referencës: Të krijojë dhe të zhvillojë një faqe interneti për të publikuar punën... read more

Thirrje e Hapur për Trajnerë

Youth Initiative for Human Rights – Kosovë është duke kërkuar katër (4) trajnerë/e në... read more

EuroPride është Testi më i Rëndësishëm për Lirinë në Serbi

Rrjeti i Nisma e të Rinjëve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) solidarizohet me... read more

Së bashku kujtojmë viktimat e Stuhisë – u bëjmë thirrje institucioneve të marrin përgjegjësi dhe të bashkëpunojnë

Zagreb/Beograd/Sarajevë/Podgoricë/Prishtinë 4 gusht 2022  Me rastin e njëzet e shtatë vjetorit të OUP (Operacioni Ushtarako-Policor)... read more

DEKLARATË RRETH NGJARJEVE TË FUNDIT NË VERI TË KOSOVËS

Youth Initiative for Human Rights (YIHR) në Kosovë dhe Serbi janë duke përcjellur me... read more

Open Call for Part-Time Researchers

YIHR KS is seeking two part-time researchers to lead the interviewing and outreaching process... read more


Kemi nevojë për mbështetjen tuaj!

Mbështetja nga individët, si dhe nga të gjitha segmentet e shoqërisë është shumë e rëndësishme për punën tonë. Për të përmbushur qëllimet tona dhe për të mbrojtur të drejtat e të gjithve pa dallim, ne kemi nevojë për mbështetje nga individ, biznese dhe organizata të tjera, të cilat e kuptojnë njësoj si ne rëndësinë e angazhimit për komunitet.


YIHR KS

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS)) është themeluar në vitin 2004. Për më tepër se pesëmbëdhjetë (15) vite, YIHR KS ka punuar me sukses në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut dhe vlerave demokratike jo vetëm në Kosovë, por edhe në rajon. Në veçanti, YIHR KS është e fokusuar në procesin e ballafaqimit me të kaluarën, mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe sundimin e ligjit, si dhe fuqizimin e rinisë në nivel lokal dhe rajonal.


Donatorët

US AID
UNMIK
National Endowment of Democracy
Erasmus +
IMG_2247