Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

Ako želiš da…
…. postaneš član/članica mreže mladih aktivista/aktivistkinja – Moja inicijativa,
…. stekneš novo iskustvo, znanje i istovremeno se boriš za zajednički humani cilj,
…. da naučiš više o radu u grupi, kampanjama i komunikaciji sa javnosti…
Ako smatraš da je važno….
…. podići svest u društvu o promociji i zaštiti ljudskih prava i potrebi za borbom protiv kršenja ovih prava,
….podstaći primenu mehanizama za suočavanje sa prošlošću sa ciljem da društvo počne da gleda u budućnost,
…. da porodice nestalih osoba na Kosovu saznaju sudbinu njihovih voljenih…

 

…onda, Inicijativa Mladih za Ljudska Prava – Kosovo (YIHR KS) te poziva da učestvuješ u radionici “Ljudska prava i aktivizam – Nisma Ime (Moja Inicijativa)”, koja će se održati od 15. do 17. marta 2013. godine. Aktivizam mladih je osnova za borbu za zaštitu žrtava kršenja ljudskih prava!

Ova trodnevna radionica ima za cilj da mladima ponudi mogućnost da stenku znanje i razumeju koncept ljudskih prava, različite metode za aktivizam i načine veštine javnog zagovaraja i kako da organizuju kampanje za podizanje svesti o nekim društvenim problemima.

Odabrani učesnici/učesnice koji će pohađati radionicu, zajedno sa ostalim aktivistima/aktivistkinjama Moje inicijative imaće mogućnost da osmisle, razviju i organizuju različite aktivnosti aktivističke mreže Moja inicijativa.

Ako si star između 16 i 20 godina, entuziastična osoba zainteresovana za učešće u ovoj radionici (ili znaš nekoga ko bi mogao da bude zainteresovan), aplikacioni proces je vrlo jednostavan i podrazumeva tri koraka:
1. Skineš aplikaciju
2. Popuniš je, i
3. Pošalješ popunjenu aplikaciju na nismaime@yihr.org sa sabdžektom: ‘Radionica Moja Inicijativa‘.

///

Moja Inicijativa je otvorena za sve one koji dele iste vrednosti i principe i žele da pomognu širenju zajedničke vizije.

Radionica “Ljudska prava i aktivizam – Moja inicijativa” je nastavak aktivističkih radionica koje YIHR KS organizuje od 2007. godine. Više od 500 mladih ljudi iz zrazličitih delova Kosova do sada je učestvovalo u ovim radionicama.

Nisma Ime @ Web, Facebook, YouTube