Serbia | Croatia | Montenegro | Bosnia and Herzegovina

Thirrje e Hapur: Facilitator për Model United Nations (MUN)

YIHR KS hap thirrjen për një individ të aftë dhe pasionant për të facilituar aktivitetin “Model United Nations – MUN”. Si facilitator, ju do të luani një rol kritik për t’i ndihmuar studentët të fitojnë një kuptim më të thellë të çështjeve globale, të zhvillojnë aftësitë e tyre drejtuese dhe të përmirësojnë aftësitë e tyre […]

REAGIM: Nisma e të Rinjëve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) dënon vendimin e KTV-së dhe debatit televiziv KONFRONT për ftesën e Rrustem Mustafës, i dënuar për krime lufte, për të diskutuar mbi procedurat aktuale para Dhomës së Specializuar të Kosovës. Rrustem Mustafa ka qenë ish-komandant i Zonës Operative të Llapit dhe anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së.

Në vitin 2015, Rrustem Mustafa, i njohur si “Remi”, u dënua me katër vite burg për krime lufte nga Gjykata e Apelit. Në bazë të aktvendimit, Rrustem Mustafa është shpallur fajtor për krime lufte për shkak të trajtimit çnjerëzor të civilëve të paraburgosur dhe krime lufte për shkak të rrahjes dhe torturimit të civilëve të […]

OPEN CALL: Two (2) Part-Time Researchers

YIHR KS is seeking two part-time researchers to lead the interviewing and outreaching process of the Virtual Museum of Refugees, for the project “Fostering New Approaches to Youth Reconciliation” funded by the National Endowment for Democracy (NED). We are looking for one Albanian native speaker and one Serbian native speaker. Project Description: Fostering New Approaches […]

Open Call – Storytelling Workshop Trainers

Youth Initiative for Human Rights – Kosovo is looking for two (2) trainers (one trainer from the K-Albanian Community and one trainer from the K-Serbian Community), to facilitate a Storytelling Workshop within the project “Fostering New Approaches to Youth Reconciliation”. About the organization  Youth Initiative for Human Rights was originally established as a regional non-governmental […]

Open Call for Peace Academy Trainer(s)

Youth Initiative for Human Rights in Kosovo is seeking trainer(s) with experience in peacebuilding to join the Peace Academy as part of the USAID-funded Kosovo Youth Dialogue Activity. About the organization: Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS), established in 2004, is a human rights organization which works towards protecting and promoting human […]

Open Call – Internship Program for Youth from the Kosovo-Serb Community

Paid Internship Duration: 6 months Starting date: March, 2023 Status: Part-time We are delighted to announce the launching of the Internship Program for youth from the Kosovo-Serb community. Join our team! Requirements: Motivated young person; Interested in peacebuilding, dealing with the past and reconciliation; Knowledge of the English language. To submit: Send the following documents […]