Thirrjet e hapura

Open Call for Expert 

Youth Initiative for Human Rights in Kosovo (YIHR – KS) as part of the Human Rights Network (HRN) is seeking an external expert to develop the methodology with indicators for the assessment of the human rights situation and the reporting methodology for the CSOs human rights reports. Yearly, YIHR KS as part of the Human...

Thirrje për shprehje të interesit: Kompani/Organizatë për realizimin e dy (2) videove informuese

Thirrje për shprehje të interesit: Kompani/Organizatë për realizimin e dy (2) videove informuese Kushtet e Referencës:  Për: Realizimin e dy (2) videove informuese në fushën e të drejtave të njeriut, sistemit të drejtësisë dhe qasjes në drejtësi në kuadër të projektit ‘’Të Rinjtë për Drejtësi’’ të mbështetur nga Departamenti i Shtetit Amerikan/INL. Informata rreth projektit Projekti “Të Rinjtë...

THIRRJE PËR APLIKIM: SHKOLLA ALTERNATIVE PËR TË DREJTAT E NJERIUT – EDICIONI I KATËRT

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) fton të gjithë studentët/et e universiteteve publike dhe private në Kosovë të aplikojnë në edicionin e katërt të Shkollës Alternative për të Drejtat e Njeriut. Shkolla Alternative për të Drejtat e Njeriut synon edukimin dhe fuqizimin e të rinjve për identifikim dhe...

Call for Applications: “Escaping the Loop of Nationalism and Populism”

The Centre international de formation européenne (CIFE) in Nice, the Youth Initiative for Human Rights in Belgrade and the Crossborder factory in Berlin are inviting young people from Albania, Bosnia and Herzegovina, France, Germany, Kosovo, North Macedonia, Montenegro, and Serbia to our programme: “Escaping the Loop of Nationalism and Populism” Become part of a group of...

Thirrje për shprehje të interesit për Kompani/Organizata për realizimin e shtatë (7) muraleve

Termat e referencës Për: Realizimin e shtatë (7) muraleve në shtatë (7) shkolla të mesme të larta në regjionet Prishtinë, Pejë, Ferizaj, Gjilan, Mitrovicë, Prizren dhe Gjakovë, në kuadër të projekti “Youth for Justice/Të Rinjtë për Drejtësi”  të mbështetur nga Departamenti i Shtetit Amerikan/INL. Për organizatën: Youth Initiative for Human Rights (YIHR) fillimisht u krijua si një...

PROGRAMI I PRAKTIKËS

YIHR KS fton të gjithë të rinjtë që janë studentë/e (viti i fundit) apo të diplomuar/a rishtazi (në 3 apo 4 vitet e fundit) nga Fakulteti Juridik, universitetet publike apo private që të aplikojnë për Programin e Praktikës në gjykatat themelore në Kosovë dhe degët e tyre. Programi i Praktikës zhvillohet në kuadër të projektit...

Open Call: Projects Coordinator 

Position: Projects Coordinator Youth Initiative for Human Rights – Kosovo is a non-governmental organization established in 2004 which works in promoting and protecting human rights and democratic values, with a focus on the process of dealing with the past, human rights, and the role of youth in Kosovo as well as in the region. YIHR...

Open Call – Human Rights Fellowship

Paid Fellowship Duration: 6 months Starting date: February, 2022 Status: Part-time Place: Prishtina We are delighted to announce the launching of the Human Rights Fellowship Program at  YIHR KS.  Become an active citizen and human rights defender through this Fellowship. We want to hear your voice on social issues and human rights, we want to grow your active engagement in...

Thirrje e hapur – Specialist i Rishikimit dhe Akreditimit

YIHR KS po kërkon një Specialist/e për të përfunduar procedurën e rishikimit dhe akreditimit të Programit për të Drejtat e Njeriut.   Titulli: Specialist i Rishikimit dhe Akreditimit Kontrata: Kontratë për shërbime   Objektiva e projektit  Qëllimi i projektit “Të Rinjtë për Drejtësi” është që të fuqizojë të rinjtë që të kërkojnë drejtësi dhe të bëhen pjesëmarrës aktivë në sektorin...

OPEN CALL FOR TWO (2) SHORT-TERM RESEARCHERS/EDITORS

Youth Initiative for Human Rights in Kosovo (YIHR – KS) is seeking to engage two (2) short-term researchers/editors for collecting, organizing inputs, and producing the first draft of the third joint civil society report on the human rights situation in Kosovo for 2021. Background: The annual human rights report, the 2020 version of which can be...